Friday, August 1, 2014

Tomaatti-feta-pasta

Blogi on kytenyt alla pitkään. Omaksi inspiraatioksi, muiden inspiraatioksi. Aina välillä tulee niitä hetkiä, että mitähän ihmettä sitä tänään ja huomenna syötäisiin ja päätin alkaa kerätä itselleni listaa ruoista, joita meillä menee. Ihan vain, että olis jotain mihin palata. Kuvat lähinnä viitteellisiä.. (olisipa aikaa oikeasti kuvata kunnon kameralla ja vieläpä ehkä editoida!)

Kokkailuja yhdistää muutama tekijä: sieltä mistä aita on simppelein. Vähän raaka-aineita. Tai ainakin nopeeta. Tai edes tavallista. Ja sellasta, joka uppoaa 2-vuotiaaseen. Olisi kiva painottaa kasvisruokaa, mutta tällä hetkellä mennään aika 50/50.

Blogi alkaa vähän hassusta paikasta: ollaan vielä pari viikkoa Kaliforniassa, jossa voin kyllä laittaa keittiössä ruokaa aika tavallisesti - mutta kaikki on tietenkin vähän erilaista. Nyt tuli kuitenkin viimeinkin riittävä inspis alottaa.

Siispä, eilisen ruoka, jota syötiin vielä tänäänkin:

Maistui lapselle: kiitettävästi

Tomaatti-feta-pasta
pastaa ruokailijoiden tarpeen mukaan
tomaattikastiketta
halkaistuja kirsikkatomaatteja
murustettua fetaa
parmesania

Keitin pastan etukäteen ennen puistoilua ja jätin paistinpannulle kannen alle. Kotiin tullessa nälkä oli valtava, mutta onneksi ruoka valmistui nopeesti. Paistinpannu tulille, n. 1dl tomaattikastiketta ja halkaistuja kirsikkatomaatteja mukaan ja feta + parmesani sekaan. Lopuksi lautaselle vielä juustoa päälle ja avot. Tästä ei juuri simppelimmäksi päästä. Kuten lupailin, valtavan laadukas kuva jäi tästäkin todisteeksi.


No comments:

Post a Comment