Monday, August 4, 2014

Kurpitsa-porkkana lättyjä ja kasviskastike riisille

Täällä San Franciscon liepeillä löytyy (ainakin näistä meidän lähikaupoista) aivan mahtavat he-vi-osastot, jotka todella houkuttelee ostamaan kasviksia. Oon muutenkin koittanut saada enemmän kasvisruokaa meidän arkiruokailuun ja tää kyllä auttaa.

Tälle päivälle lounas:

Maistui lapselle: tyydyttävästi

tomaattikastiketta
kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
porkkanaa raasteena
(punaista) kaalia silppuna
sipulia
riisiä
raejuustoa

(kerma olisi voinut vähän pehmenttä tomaattia)

Pannulla kasvikset tomaattikastikkeen kera kuumaksi, riisi ohjeen mukaan valmiiksi. Raejuustoa sekaan lautaselle.

****
Ja tälle päivälle päivällinen:

Maistui lapselle: erinomaisesti

Myskikurpitsa (? eli butternut squash) - porkkanalätyt

1 keskikokoinen kurpitsa
2-3 porkkanaa
n. 1,5 dl jauhoja
5 munaa
n. 1,5dl maitoa
n. 1,5dl juustoraastetta (emmental, cheddar...)

* Pese ja kuori kurpitsa ja porkkanat
* Paloittele paloiksi ja pistä veteen kiehumaan 
* Muussaa pehmenneet kasvikset haarukalla ja sekoita sekaan munat, jauhot, juustoraaste ja maito
* Sekoittele taikina tasaiseksi (saa jäädä kohtuullisen paksuksi)
* Paista pannulla pieniä lättyjä keskikovalla lämmöllä (tarpeen vaatiessa käytä voita / öljyä paistamiseen)





No comments:

Post a Comment