Saturday, August 23, 2014

Ruokaisa kasvissosekeitto (oikotietä)

Yksi lapsen lemppareita ja yleensä takuuvarmasti uppoo.

pussillinen keittojuureksia (tai -vihanneksia) pakastinaltaasta (jep, jälleen mennään helpoimman kautta)
1 bataatti
1dl punasia linssejä (GoGreen)
(kookosmaitoa)
 puolikas kasvisliemikuutio

Laita pakastejuurekset kiehumaan veteen. Palottele bataatti ja lisää joukkoon. Anna kiehua, kunnes kaikki vihanneksetkasvikset pehmeitä. Huuhtele ja lisää joukkoon linssit. Anna kiehua matalalla lämmöllä vielä 5-10min.

Surauta kaikki sauvasekottimella ihan sileäksi (siis oikeasti sileäksi, tähän menee useampi minuutti ja tarvitaan sauvasekottimesta lopulta täydet tehot). Lisää joukkoon halutessasi kookosmaitoa antamaan vähän makeutta. Huomaa, että keitto saa kuitenkin jäädä aika paksuksi. Anna muhia vielä hetki, ja tarjoile.

Normaalisti oon pistänyt tämän tarjolle raejuuston kanssa, mutta nyt huomasin vasta keiton ollessa jo lautasella, että kappas vain, eihän meillä mitään raejuustoa ole. Siispä vaihtoehto 2: riisikakut (ei tosin ihan yhtä ravitsevia kuin raejuusto).

Lapselle maistui: Meni koko lautasellinen (kuten vähän arvelinkin). Oli innoissaan riisikakuista ja pyysi niitä aina lisää edellisen satsin loppuessa. Yhteensä meni vajaa yksi riisikakku. Loppuvaiheessa pyysi päästä äidin syliin ja että syöttäisin loput.



No comments:

Post a Comment