Tuesday, September 2, 2014

Vihreä kastike lohelle

Siis onhan täällä ruokaa tehty, mutta sen verran köykäsillä kantamilla, ettei niistä ole viitsinyt edes blogata.

Mutta sen sijaan, tässä tuleepi nyt sävelletty jämä-pala-ohje, josta tulikin tosi hyvää. Ostin siis (jälleen kerran) lehtikaalia, koska se on terveellistä ja koska jos sitä ostaa, niin JOHONKIN se on käytettävä.

Pakkasesta löytyi lohta, joten tästä tuli (melko tuhti) vihreä lohikastike ohran kera.

lohta (esim. 200g) paloina pannulle
vajaa 1dl Aura-juustoa
2-3 tyynyä pakastepinaattia
1 lehtikaalin lehti
1-2dl ruokakermaa

Eli siis lohi paloina pannulle, pinaatit, juusto ja kerma sekaan. Lehtikaalin lehdestä kannattaa leikata saksilla lehdet irti kovasta varressta ja silputa (edelleen saksilla) esim. juomalasissa pieneksi silpuksi. Ja sitten myös mukaan pannulle pehmenemään.

Lisukkeeksi laitoin itse ohraa, mutta toki käy myös pasta, riisi, speltti jne.

Lapselle maistui: Vähän heikosti. 'En taavii tota vihleetä', sanoi ja nyppi pienenpieniä kaalinhitusia pois (vannon ettei niiden maku tai edes koostumus pomppaa mitenkään erityisesti esille kastikkeesta). Toisella kerralla meni paremmin, mutta vihreä silti vähän pelotti. Luultavasti jos tän kaiken piilottaisi raejuustoon, uppoisi ihan suorilta.

Behold, kaikkien ruokakuvien pohjanoteeraus: pakasterasiassa juuri ennen pakkaseen joutumista.


No comments:

Post a Comment