Sunday, September 14, 2014

Kukkakaalipitsa

Tätä ei tosiaankaan voi kehua miksikään arjen nopeaksi pelastajaksi, mutta ihan hyvää tuli kuitenkin. Bongasin reseptin Hesarista ja siinä missä oih ja voih olisin halunnut laittaa täytteeksi punajuurta ja vuohenjuustoa, näin raskaudella ja myös lapsen makuja seuraten tein nyt sitten ketsuppipohjasen tomaattikastikkeen (voi kyllä, nyyhk) ja pistin päälle mitä löytyi - eli katkiksia, auraa, tomaattisiivuja ja juustoraastetta. Lapsen ensimmäinen pitsa.

Se pohja tässä varmaan eniten kuitenkin nyt kiinnostaa. Että kukkakaalia?
Pohja:
noin 700 g:n painoinen kukkakaali
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 kananmuna
60 g juustoa (1 ½ dl raasteena)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
* Raasta kukkakaalia juustohöylällä kulhoon pieneksi muruksi (murua tulee noin 350 g. Kukintojen kiinteät pohjat ja keskiruodin voit käyttää muuhun ruuanlaittoon.)
* Kuumenna öljy pannulla ja paista kukkakaalimurua käännellen noin 5 minuuttia, kunnes se on saanut paahteista väriä. Laita takaisin kulhoon ja anna jäähtyä.
* Sekoita jäähtyneeseen kukkakaalimuruun kananmuna, juustoraaste, suola ja mustapippuri.
* Vuoraa pelti leivipaperilla. Painele kukkakaalitaikina lusikan avulla leivinpaperin päälle ohueksi, halkaisijaltaan noin 30-senttiseksi levyksi.
* Esipaista pizzapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.

Lado päälle mitä haluatkaan.

Lapselle maistui: Ihan ok. Söin suurimman osan siivustaan, tosin tuntui preferoivan paloja, joissa oli vain kukkakaalipohjaa ja ketsuppia. Oh well. Loput pitsasta söin minä.


No comments:

Post a Comment